Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

Az eseménysorozat azoknak szól akik meg akarják ismerni a nemzetközi startup ökoszisztémák felépítését, azok működését, a frázisokon túl - első kézből azoktól akik napi szinten résztvevői ezeknek a közösségeknek. Az esemény utozöngéiről a poszt elején. Az esemény a Digital Factory és a HUBHUB együttmüködésével jöttek létre.


  • Dátum: 2021.10.26. 18:00
  • Helyszín: HUBHUB Budapest, Király utca 26, Magyarország (Térkép)

Leírás

I. ESEMÉNY - AZ ÖKOSZISZTÉMA - AZ ESEMÉNY UTÓZÖNGÉIRŐL ITT OLVASHATSZ!

A "startup ökoszisztéma" nehezen definiálható fogalom és emiatt sok a félreértés a startupok alapvető működési közegével illetően.

Ezért úgy láttuk időszerűnek, hogy bemutassuk a startup ökoszisztéma nemzetközileg jellemző formáit, tartalmi elemeit, résztvevőit és azok egymásra hatásának formáit. Tesszük mindezt azzal a szándékkal, hogy pozitív, követendő példákat, mintákat állítsunk a magyar ökoszisztémának és megismertessük a nemzetközi szereplőket az egyre több jó magyar példával is.

KINEK SZÓL AZ ESEMÉNY?

Azoknak akik meg akarják ismerni a nemzetközi startup ökoszisztémák felépítését, azok működését - első kézből azoktól akik napi szinten résztvevői ezeknek a közösségeknek. Az esemény célja a széleskörű ismeretterjesztés a startup ökoszisztémákról, tehát azoknak is való akik csak most ismerkednek az alapfogalmakkal.

AZ OKTOBER 26-i PROGRAM:

18:00 - A nemzetközi startup ökoszisztéma model(ek) bemutatása

18:45 - Nagy nemzetközi ökoszisztémák képviselőinek gondolatai az ökoszisztéma fontosságáról videobejátszáson keresztül.  

Berlin, London, TelAviv, New York, Silicon Valley stb. ökoszisztéma képviselői osztják meg hogy milyen mozgatórugókat tartanak elsődlegesnek, tippeket és tanácsokat adnak hogy miként tudná a budapesti ökoszisztéma ezeket elsajátítani és művelni. 

19:30 - szünet

19:40 - A magyar ökoszisztéma képviselőiből álló panel tagjai reflektálnak az elhangzottakra - lehozzuk a földre amit hallottunk és értelmezzük, mitől javulhatna a magyar ökoszisztéma.

A panel tagjai:

- Dobos Attila - mérnök, vállalkozó, angyal, ökoszisztéma építész

- Málnay Barnabás, - SmartWare.tech partner, ELTE IK üzletfejlesztő, ökoszisztéma épitész

- Kovács Péter - Startup Safari, founder, Global Startup Awards, ökoszisztéma épitész

20:45 - résztvevői kérdések, networking max. 21:30-ig

Az ECOSYSTEM CONNECT eseményeket egységesen a következő rendben fogjuk lebonyolítani:

- Mind a 7 ökoszisztáma meetup esemény magyarul kerül megrendezésre, a külföldi interjúk, videobejátszások feliratozva lesznek.  Igény szerint rendezünk majd angol nyelvű eseményeket is.

- Minden eseményt itt a Meetup-on illetve a Global Traction kapcsolódó oldalain hirdetünk meg és ott is lehet rájuk regisztrálni.

- Minden ökoszisztéma meetup ingyenes de regisztrációhoz kötött. Csak a specializáltabb un. szekció-meetup-ok belépő díjhoz kötöttek.

- Minden ökoszisztéma meetup eseményt rögzítünk és visszanézhetővé teszünk ezen a csatornán: https://bit.ly/globaltractionvideos

- Az esemény előtt és közben szavazást inditunk hogy mi legyen a következő szekció-meetup témája. Ezek a szekció-meetupok abban különböznek a 7 ökoszisztéma meetup eseményeitől hogy csak egy adott téma iránt érdeklődő kört (tehát pl. csak angyalokat, csak mentorokat, csak startupokat) várunk akikkel a meetup előadója fontos gyakorlati és elméleti ismereteket oszt meg.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

IRATKOZZ FEL a sorozat további témáira is:

Ecosystem Connect II. November 30 - STARTUPOK. Szerepük, viselkedésük, együttműködési módozataik a legsikeresebb nemzetközi ökoszisztémákban - a "Give First" től a "Give Back"-ig.

Ecosystem Connect III. 2022 január 26. - FINANSZíROZÁS. A befektetői funkció működése a legnagyobb nemzetközi ökoszisztémákban avagy "Van olyan, hogy jóból is megárt a sokk?"

Ecosystem Connect IV. 2022 február 22. - NAGYVÁLLALATOK ÉS MULTIK az ökoszisztémában - Milyen a tökéletes találkozás?

Ecosystem Connect V. 2022 Március 29 - ACCELERÁTOROK, INKUBÁTOROK, CO-WORKING IRODÁK a nemzetközi ökoszisztémákban - Előnyök és félreértések.

Ecosystem Connect VI. 2022 április 26 - EGYETEMEK a nagy nemzetközi innovációs ökoszisztémákban. Ökoszférák az ökoszisztémákban?

Ecosystem Connect VII. 2022 május 24 - Az ÁLLAM szerepe ökoszisztéma építésében. Mit tesznek és mit nem tesznek legsikeresebb ökoszisztéma fejlesztő országok?