Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

Ezuttal startupokra fókuszálunk - hogyan müködnek a nagy európai és tengerentúli ökoszisztémákban - mire figyelnek, milyen üzletfejlesztési, csapatépítési, tőkebevonási módszereik vannak, milyen gyakorlatok ültethetők át a hazai körülmények közé. Az esemény ingyenes de regisztrációhoz kötött. Az esemény a Digital Factory és a HUBHUB együttmüködésével jöttek létre.


  • Dátum: 2021.12.01. 18:00
  • Helyszín: HUBHUB, Budapest, Király utca 26, Magyarország (Térkép)

Leírás

Ökoszisztéma meetup sorozat, II. esemény - A STARTUP HELYE

COVID Info - bejáratnál védettségi igazolvány felmutatása illetve a térben maszk használata kötelező.


A "startup ökoszisztéma" egy nehezen definiálható fogalom és emiatt sok a félreértés a startupok alapvető működési közegével kapcsolatban. Eseménysorozatot indítunk amely körbejárja a startup ökoszisztéma nemzetközileg jellemző formáját és tartalmát annak résztvevőit és együttműködéseik, egymásra hatásaik formáit. Az első eseményre oktober 26-án már sor került, ezt visszanézheted a videocsatornánkon:
https://bit.ly/globaltractionvideos

Ezuttal startupokat vesszük górcső alá az eseményen - hogyan müködnek, mire figyelnek, milyen üzletfejlesztési, csapatépítési, tőkebevonási módszereik vannak, milyen gyakorlatok ültethetők át a hazai körülmények közé.

A következő videokat mutattuk be a program során:

A videók bemutatása után pedig Perényi András (Webshippy) és Bodnár Zsigmond (Facekom) reflektált a hallottakra:


A PROGRAM
1. A startupok helye az ökoszisztémában, főbb jellemző viselkedési, együttmüködési formák bemutatása. Mit jelent a startup a többi ökoszisztéma szereplőnek, mit keres a startup bennük?

2. Videointerjúk a nemzetközi ökoszisztémákban startupként megfordult főként magyar szereplőkkel.

3. Az elhangzottak feldolgozásában illetve a magyar környezetben való értelmezésében segítenek a magyar ökoszisztémában dolgozó startupok:

- Bodnár Zsigmond, a FaceKom alapító CEO-ja idén az egyik legjelentősebb magyar innovatív technologiai startup exitjét hajtotta végre - mi volt sikerének a titka?

- Perényi András - a Webshippy társalapító CEO-ja, 5 év alatt érték el hogy mára a Webshippy az e-commerce fulfillment megkerülhetetlen szereplője aki Amazon technológiával dolgozik és kacsingat régiós piacokra.

Egyéb fontos info az eseményről:

COVID Info - bejáratnál védettségi igazolvány felmutatása illetve a térben maszk használata kötelező.

- Mint az első 7 esemény mindegyike, igy ez is magyarul kerül megrendezésre, a külföldi interjúk, videobejátszások feliratozva lesznek.

- Minden eseményt itt a Meetup-on illetve a Global Traction kapcsolódó oldalain hirdetünk meg és ott is lehet rájuk regisztrálni.

- Minden ökoszisztéma meetup ingyenes, a szekció-meetup-ok belépő díjhoz kötöttek.

- Minden eseményt rögzítünk és visszanézhetővé teszünk - erről minden regisztrált értesÍtést fog kapni amint elérhetők a videók ezen a csatornán: https://bit.ly/globaltractionvideos

- Az esemény előtt és közben szavazást inditunk hogy mi legyen a következő szekció-meetup témája. Ezek a szekció-meetupok abban különböznek a 7 ökoszisztéma meetup eseményeitől hogy csak egy adott téma iránt érdeklődő kört (tehát pl. csak angyalokat, csak mentorokat, csak startupokat) várunk akikkel a meetup előadója fontos gyakorlati és elméleti ismereteket oszt meg.

A SOROZAT TOVÁBBI TÉMÁI:

Ecosystem Connect III. Január 25. - FINANSZíROZÁS. A befektetői funkció működése a legnagyobb nemzetközi ökoszisztémákban avagy "Van olyan, hogy jóból is megárt a sokk?"

Ecosystem Connect IV. Február 22. - NAGYVÁLLALATOK. Nagyvállalatok és multik az ökoszisztémában - Milyen a tökéletes találkozás?

Ecosystem Connect V. Március 22 - TÁMOGATÓI KÖRNYEZET. Accelerátorok, inkubátorok, co-working irodák a nemzetközi ökoszisztémákban - "Jó ha van..?" Az accelerátor/inkubátor együttmüködések közvetlen és indirekt előnyei.

Ecosystem Connect VI. Április 26 - EGYETEMEK - Szerepük a nagy nemzetközi innovációs ökoszisztémákban. Ökoszférák az ökoszisztémákban?

Ecosystem Connect VII. Május 24 - ÁLLAM - Az állam szerepe az ökoszisztéma építésében. Az "I am here to help"-től a tényleges segítségig, avagy mit lehet tanulni a legsikeresebb ökoszisztéma fejlesztő országoktól?