Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

ÖKOSZISZTÉMA MEETUP SOROZAT - IV. ESEMÉNY - NAGYVÁLLALATOK ÉS MULTIK A NAGY ÖKOSZISZTÉMÁKBAN Mellébeszélés és frázispufogtatás nélkül megnézzük milyen modellek sikeresek külföldön, mi a 'titkuk', mi az amivel itthon közelebb kerülhetnének a nagyvállalatok egy folyamatosan fenntartható modellhez.


  • Dátum: 2022.02.22. 18:00
  • Helyszín: Budapest, Király utca 26, Magyarország (Térkép)

Leírás

ÖKOSZISZTÉMA MEETUP SOROZAT - IV. ESEMÉNY - NAGYVÁLLALATOK ÉS MULTIK A NAGY ÖKOSZISZTÉMÁKBAN
Mellébeszélés és frázispufogtatás nélkül megnézzük milyen modellek sikeresek külföldön, mi a 'titkuk', mi az amivel itthon közelebb kerülhetnének a nagyvállalatok egy folyamatosan fenntartható modellhez.

--------------

Minden nagy innovációs ökoszisztémában központi szerep jut a nagyvállalatokra - egyrészt sokáig ők voltak az innováció motorjai illetve ők a a piacok ismeretének letéteményesei - ki ismerhetné jobban az ügyfeleket mint ők? Az elmúlt 20 év megmutatta, hogy ez a feltételezés téves és sokszor a nagyvállalatok innovációs konkurrencia nélkül inkább a tervezett, lassú innovációban vagy a magasra emelt belépési küszöb fenntartásában érdekeltek. Ugyanakkor az elmút 20 év azt is megmutatta, hogy a gombamód szaporodó, gyors és rugalmas 'garázscégek' hamarabb és hatékonyabban találják meg az utat a piacokhoz és az ügyfél 'szívéhez' mint a sok évtizede egyeduralkodó nagyok. Mit tudtak, tudnak kezdeni ezzel a helyzettel a piac gorillái, akiknek ahhoz, hogy fennmaradjon a poziciójuk mindenképpen be kell menniük a feltörekvő startupok, cégek területére. Mik az üdvözítő, sikeres modellek ezen a téren?

Mivel sok tanácstalanságot és tájékozatlanságot látunk a magyar nagyvállalati és multi scénában abban a tekintetben hogy hogyan is kellene foglalkozni innovációval és startupokkal ezért úgy gondoltuk, itt az idő hogy rávilágítsunk a legjobb nemzetközi gyakorlatokra. Tesszük mindezt azzal a szándékkal, hogy pozitív, követendő példákat, mintákat állítsunk a magyar ökoszisztémának, és megismertessük a nemzetközi szereplőket az egyre több jó magyar példával is.

KINEK SZÓL AZ ESEMÉNY?

Nagyvállalati innovációval foglalkozó embereknek, akik a nagyvállalat és a startup/innovációs közeg együttműködésében, kooperációjában dolgoznak, akik meg akarják ismerni a legjobb nemzetközi gyakorlatokat. Az esemény célja a nagyvállalatok szerepének jobb megértése a sikeres ökoszisztémákban és annak megértése, mit tehetnek a magyar résztvevő a jobb, hatékonyabb együttműködésekért.

A PROGRAM:

18:00 - A nagyvállalati innovációs programok bemutatása

18:45 - Nemzetközi nagyvállalatok akcelerátorait, innovációs programjait szólaltatjuk meg videóbejátszáson keresztül.

- Chris Brown, NVIDIA, New York City

- Steven Sudy, Innovation manager for Microsoft and other multinationals, Dubai, Singapore

19:30 - szünet

19:40 - A magyar nagyvállalati innovációs/akcelerácis scéna ismert képviselőiből álló panel tagjai reflektálnak az elhangzottakra.

20:45 - résztvevői kérdések, networking max. 21:30-ig

- - -

AZ ESEMÉNYSOROZAT LEBONYOLÍTÁSI RENDJE:

- Mind a 7 ökoszisztéma meetup esemény magyarul kerül megrendezésre, a külföldi interjúk, videobejátszások feliratozva lesznek. Igény szerint rendezünk majd angol nyelvű eseményeket is.

- Minden eseményt itt a Meetup-on illetve a Global Traction kapcsolódó oldalain hirdetünk meg és ott is lehet rájuk regisztrálni.

- Minden Ökoszisztéma meetup ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

- Minden ökoszisztéma meetup eseményt rögzítünk és visszanézhetővé teszünk ezen a csatornán: https://bit.ly/globaltractionvideos

- - - -
Regisztrálj a sorozat további eseményeire is:

Ecosystem Connect V. 2022 Március 29 - ACCELERÁTOROK, INKUBÁTOROK, CO-WORKING IRODÁK a nemzetközi ökoszisztémákban - Előnyök és félreértések.

Ecosystem Connect VI. 2022 április 26 - EGYETEMEK a nagy nemzetközi innovációs ökoszisztémákban. Ökoszférák az ökoszisztémákban?

Ecosystem Connect VII. 2022 május 24 - Az ÁLLAM szerepe ökoszisztéma építésében. Mit tesznek és mit nem tesznek legsikeresebb ökoszisztéma fejlesztő országok?