Rólunk


A Global Traction egy startup / scaleup accelerátor amely a legfejlettebb startup ökoszisztémákban művelt startup feljesztési modeleket követi és ezek szerint fejleszti portfolió cégeit.  Hitvallásunk hogy a fő értékteremtő, a vállallkozó megfelelő figyelmet és fókuszt kapjon a cégfejlesztési folyamatban.  A cég hatékony növekedése nem igényli hogy a vállalkozóval nagyon gyakori legyen  kapcsolat - épp a legtehetségesebb startupok igénylik a legkisebb mennyiségü segítséget. Mint mindig, itt is a minőségen van a hangsúly.

Meglátásunk szerint a magyar ökoszisztémában még számos fehér folt illetve félreértelmezett szerep van. Ezért A Global Traction 2021 októberétől egy eseménysorozatot indít el Ecosystem Connect néven.  Ez egy olyan tájékoztató/közösségformáló program lesz mely bemutatja és felmutatja a magyarországi és régiós vállalkozásoknak hogy milyen perspektívák rejlenek a világ nagy ökoszisztémáiban.  Tesszük ezt azért mert azt tapasztaljuk hogy sokszor a magyar startupok minőségi információhiányban szenvednek, egyszerűen nem ismerik a globális startup világ főbb szerepeit, szereplőit, folyamatait és az új trendeket.  Az Ecosystem Connect programsorozat ingyenes, jelentkezni az események menüpontban lehet.

A cég az akcelerációs tevékenységen kivül egyetemi és egyéb felnőtt oktatási projektekben vesz részt startup fejlesztés és nemzetközi piacralépés témákban.ALAPÍTÓ
A céget Hild Imre alapította 2016-ban.

Imre 2005 óta dolgozik a magyar ökoszisztémában. Először megalapította a Hild Életjáradékot mely először a Deutshe Bank majd a Merrill Lynch finanszírozásában müködött és a mai napig az egyik legfinanszírozottabb magyar startup számítana, ha müködne. A Hild alapítása és indítása után megalapította az OTP Életjáradékot az OTP keretein belül melyet 2008 végéig, a töke és hitelpiacok összeomlásáig vezetett. A két életjáradék cég összesen több mint 30 Mrd forintos piaci értéket ért el.

2009 óta Imre startupokkal foglalkozik, először mint kockázati tőkealap tanácsadó majd pedig miután megalapitottaz iCatapult nevü proto-accelerátor 2012-ben, mint akcelerátor-inkubátor.

2015-ben társult a Digital Factory accelerátorral és létrehozott egy 5 accelerátorból álló közép-keleteurópai accelerátor konzorciumot észt, lett, cseh, szlovák és természesen magyar tagokkal.

2016-ban megalapitotta a Global Traction-t mely startup fejlesztési és nemzetközi piacralépési tanácsadással foglalkozik.

2017-18-ban létrehozott egy 5 modulból álló tananyagot és előadássorozatot a nemzetközi piacralépés témakörében,

2018/19-ben pedig vezette az EU Innovációs intézményének nemzetközi ökoszisztéma kitekintését és kapcsolatépitését Tel-Aviv, Izraelben. Ennek eredményeképpen ma is müködik az un. soft landing amin keresztül EU-s startupok, ökoszisztéma támogatók és accelerátorok könnyebben tudnak kapcsolatban kerülni az igen hatékonyan és példaértékűen működő izraeli ökoszisztémával.